S bílou polevou florentýnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 30.7 mg
 - Draslík 179.6 mg
 - Vláknina 16350 mg
 - Vitamín A 16350 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
3 pečící plechy vyložíme papírem na pečení. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vaříme 1 minutu a odstavíme z plamene. Přidáme mandle, hrozinky, ořechy, kandované třešně i kůru, smetanu a promícháme.
 - 
                                2
Směs klademe na plechy a okolo každé placičky necháme hodně místa, protože se při pečení roztáhnou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 10 minut. Vyndáme je z trouby a nožem zarovnáme okraje sušenek. Necháme zchladnout.
 - 
                                3
Do misky rozlámeme čokoládu a dáme ji nad hrnec s vroucí vodou. Jakmile se čokoláda rozpustí, pomažeme spodní stranu sušenek a vidličkou do ní vytlačíme drážky ve tvaru vlnek. Necháme zcela vychladnout.