Penne s dunajskou klobásou
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 450 g Těstoviny Penne
 - 230 g Klobása Dunajská
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 472.5 mg
 - Vláknina 6679.8 mg
 - Vitamín A 6679.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké pánve si dáme rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, občas zamícháme a opékáme ji 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou červenou a oranžovou papriku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak a mletou papriku a vše přivedeme k varu. Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny asi 8 minut. Dobře je scedíme a pokapeme olejem. Přilijeme omáčku a pořádně zamícháme.
 - 
                                2
Na talíři poté ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.