Karotka s jablky a žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 546.6 mg
 - Vláknina 10424.5 mg
 - Vitamín A 10424.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme, smícháme s karotkou a zakapeme citronovou šťávou. Česnek rozdrtíme. Zálivku připravíme rozšleháním žervé s mlékem a solí.
 - 
                                2
Ke karotce s jablky přimícháme česnek a pod fólií necháme vychladit. Poté do salátu vmícháme zálivku a podáváme.