Grilované jehněčí s opékanými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1862 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 100.4 mg
 - Draslík 1462.2 mg
 - Vláknina 16375 mg
 - Vitamín A 16375 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Jehněčí kotlety naklepeme a potřeme vzniklou směsí, zakryjeme a necháme odpočívat.
 - 
                                2
Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, necháme je vařit v osolené vodě na mírném ohni asi 15 minut a přidáme k nim zelené fazolové lusky a vaříme ještě 5 minut, až jsou brambory měkké. Slijeme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty z každé strany, průběžně potíráme marinovací směsí. Na pánvi rozpálíme máslo a brambory spolu s fazolovými lusky krátce opečeme. Kotlety podáváme položené na porci brambor a ozdobené několika kolečky jarní cibulky.