Mléčná polévka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 269.8 mg
 - Draslík 78.4 mg
 - Vláknina 695.8 mg
 - Vitamín A 695.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Do polévky přidáme sůl, bobkový list, ocet a mléko. Zvolna vaříme asi 30 minut.
 - 
                                2
Potom do polévky vlijeme po jednom vejce vyklepnutá do šálku a necháme je vařit, až ztuhnou bílky.
 - 
                                3
Polévku ihned podáváme, dokud jsou žloutky měkké.