Krupková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 102.1 mg
 - Draslík 222 mg
 - Vláknina 84 mg
 - Vitamín A 84 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupky důkladně propláchneme a vaříme ve slané vodě i s máslem doměkka.
 - 
                                2
Potom je umixujeme, přidáme bujón, polovinu mléka a za občasného míchání zahřejeme. Po odstavení z ohně přidáme žloutek rozšlehaný ve zbylém mléce a čerstvě nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Podáváme s topinkami z bílého chleba.