Vejce po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 258.5 mg
 - Draslík 791.2 mg
 - Vláknina 9574.8 mg
 - Vitamín A 9574.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, sůl a nasekanou petrželku.
 - 
                                2
Když se šťáva z hub vydusí, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Zředíme vývarem, přidáme natvrdo uvařená nasekaná vejce a strouhaný tvaroh. Vše krátce povaříme.
 - 
                                3
Podáváme s těstovinami nebo s rýží.