Rostbíf s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 50 g Kapary
 - 30 g Okurky nakládané
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 400 g Zakysaná smetana
 - 60 g Majonéza
 - 20 g Med včelí
 - 60 g Šalotka
 - 40 g Hořčice Dijonská
 - 750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 ks Sardelové řezy
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1080 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 1591 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 368.2 mg
 - Draslík 343.1 mg
 - Vláknina 752.5 mg
 - Vitamín A 752.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut.
 - 
                                2
Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť.