Olihně s linguine
Suroviny
- 150 g Pórek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř cayenský
 - 15 g Bazalka
 - 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 15 g Šalvěj čerstvá
 - 500 g Těstoviny Linguine
 - 500 g Olihně
 - 125 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 809 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 713.3 mg
 - Vláknina 7819 mg
 - Vitamín A 7819 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Tělo olihní nakrájíme na proužky, chapadla rozřízneme ostrým nožem. Plátky ozdobíme zářezy ve tvaru čtverečků a chapadla rozdělíme na 4 díly.
 - 
                                2
Osmažíme na oleji asi 2 minuty nakrájený pórek, přidáme k němu drcený česnek a ještě asi 1 minutu mícháme při nízké teplotě. Potom postupně vmícháme nasekané chilli papričky a cayenský pepř, drcená rajčata, rybí vývar, bylinky a sůl a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut vaříme.
 - 
                                3
Do omáčky vložíme olihně a vaříme je 5-10 minut doměkka. Špagety upravíme na talíře a zalijeme omáčkou s kousky olihní.