Klobásy s jehněčím masem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 300 g Vepřová uzená plec
 - 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 186 mg
 - Draslík 100 mg
 - Vláknina 521 mg
 - Vitamín A 521 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1588.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme se solí, jehněčí i uzené maso umeleme.
 - 
                                2
V míse smícháme všechny ingredience a vymícháme hladkou a kompaktní hmotu.
 - 
                                3
Asi 3 metry střívka namočíme, poté propláchneme vodou, obrátíme je a směsí plníme na délku zhruba 12 centimetrů.