Vařená vejce na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 245.4 mg
 - Draslík 329.3 mg
 - Vláknina 3016.8 mg
 - Vitamín A 3016.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem a krátce povaříme.
 - 
                                2
Vejce oloupeme, vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme na nudličky. Jakmile začne rajčatová směs houstnout, vmícháme bílky a opatrně vložíme žloutky. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.