Grilované lososové filety se zeleninou
Suroviny
- 250 g Víno červené
 - 600 g Losos - filety
 - 125 ml Olej olivový
 - 125 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Tabasco
 - 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 2 ks Šalotka
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 938.3 mg
 - Vláknina 1250.3 mg
 - Vitamín A 1250.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z lososa propláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ve skleněné misce smícháme víno s olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, strouhaým zázvorem, solí, tabascem, nadrobno nasekanou šalotkou a rozmarýnem. Vložíme maso, zakryjeme a v lednici necháme marinovat 1-2 hodiny. Poté necháme ohřát na pokojovou teplotu.
 - 
                                2
Papriky nakrájíme na kroužky, cibuli na kolečka. Lososa vyjmeme z marinády a společně s paprikou a cibulí grilujeme na rozpáleném grilu cca 6-7 minut dozlatova. Rybu potřeme marinádou a obrátíme. Znovu potřeme a grilujeme dalších cca 5 minut.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře, doplníme pečenou paprikou a cibulí a podáváme.