Rybí vývar s bílým vínem
Suroviny
- 500 g Kapr obecný
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 2 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 95 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1061 mg
- Vláknina 17859.1 mg
- Vitamín A 17859.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce kapra včetně hlavy omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a vsypeme koření. Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zvolna vaříme asi 30 minut.
-
2
Polévku přecedíme, maso obereme, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme zpět do polévky, přilijeme víno a rozdrobíme kousek masoxu. Polévku ohřejeme téměř k varu.
-
3
Podáváme s kostičkami nasucho opečené žemle.