Jehněčí kebab pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 197.5 mg
 - Draslík 541.4 mg
 - Vláknina 14892.5 mg
 - Vitamín A 14892.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2143.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pro přípravu jehněčího kebabu potřebujeme marinádu, kterou si připravíme smícháním oleje s jemně nasekanou cibulí, citronovou šťávou, lisovaným česnekem, mletým kmínem, paprikou, rozdrceným bobkovým listem, nasekaným koriandrem a mletou kurkumou. Vše s olejem řádně a jemně promícháme.
 - 
                                2
Maso si nakrájíme na malé kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme marinádou. Promícháme a necháme v lednici uležet na 2-24 hodin, čím déle necháme uležet, tím výraznější chuť marinády maso získá. Kousky masa, celé papriky a kostky cibule střídavě napichujeme na jehly. Navlečené jehly klademe na předem rozehřátý gril a nezakryté grilujeme 7-8 minut, postupně jehly otáčíme dokola, abychom maso opekli ze všech stran.
 - 
                                3
Podáváme s rýží. K ozdobení můžeme zvolit plátek citronu, snítku natě a měsíček rajčete.