Krémová polévka z lišek
Suroviny
- 100 g Lišky sušené
 - 100 g Brambory
 - 50 g Cuketa
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 dl Voda pitná
 - 2 cl Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 397 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 230.1 mg
 - Vláknina 3587 mg
 - Vitamín A 3587 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené lišky na 1/2 hodiny namočíme do 2-3 dl studené vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli, cuketu a brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Z omyté řeřichy otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.
 - 
                                2
V hrnci na olivovém olej zpěníme cibuli, přimícháme lišky, sůl, sladkou a pálivou papriku a krátce osmažíme. Přilijeme 2 cl Sherry brandy a 1 litr houbového bujonu, vsypeme brambory, cukety a pomalu vaříme 10-15 minut. Když jsou houby a brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji na pyré.
 - 
                                3
Dochutíme solí, pepřem, posypeme řeřichou a podáváme.