Caparanda z Krkonoš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 1022.1 mg
 - Vláknina 13800 mg
 - Vitamín A 13800 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 471.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
 - 
                                2
V hrnci si rozpálíme husí sádlo, dáme na ně nastrouhané brambory, osolíme podle chuti, promícháme a zalijeme horkým mlékem (2dl).
 - 
                                3
Za stálého míchání brambory dusíme doměkka. podle potřeby dolijeme mléko (1dl).
 - 
                                4
Krkonošskou caparandu podáváme se syrovým kysaným zelím a ke každé porci podáváme podmáslí.