Krkonošská kotleta v bramboráku
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 6 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Brambory
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 - 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 992 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 314.3 mg
 - Draslík 1658 mg
 - Vláknina 19051.2 mg
 - Vitamín A 19051.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 16.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme ho k bramborům. Ještě přidáme hladkou mouku, vejce, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
 - 
                                2
4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme. Osolíme je (asi 1/2 lžíce), opepříme bílým pepřem a obalíme v polohrubé mouce.
 - 
                                3
V hlubší a větší pánvi (aby se tam vešly 2 kotlety) rozpálíme olej.
 - 
                                4
Potom 2 kotlety obalíme v bramborové směsi a ihned je vložíme na rozpálený olej. Trochu zmírníme teplotu a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Stejně usmažíme i dalšími 2 porce. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vstřebal přebývající tuk.
 - 
                                5
Kotlety ozdobíme rajčaty a podáváme.