Polévkové ratatouille
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 450 g Cuketa
 - 250 g Lilek
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 50 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 2 g Tymián sušený
 - 60 g Paprika zelená
 - 60 g Paprika červená
 - 50 g Těstoviny Fusilli
 - 800 g Passata (drcená rajčata)
 - 4 g Oregano sušené
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 4098 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 6.4 mg
 - Draslík 601.7 mg
 - Vláknina 14308.3 mg
 - Vitamín A 14308.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu nakrájíme. Nakrájený lilek osolíme a necháme vyplakat. Potom lilek důkladně propláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.
 - 
                                2
Nakrájenou cibuli smažíme při střední teplotě na oleji asi 10 minut, až mírně zezlátne. Přidáme papriky, česnek, cukety, lilek a smažíme dalších 5 minut.
 - 
                                3
Přidáme rajčata, bylinky, zeleninový vývar, případně sůl a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 10 minut zvolna vaříme, až zelenina změkne. Přidáme těstoviny a povaříme ještě 15 minut. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.