Těstovinové mušle s ricottou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 80 g Rajčata
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Bazalka
 - 20 g Bazalka
 - 95 g Paprika červená
 - 100 g Sýr Gruyére
 - 180 g Artyčoky sterilované
 - 400 g Těstoviny Conchiglie
 - 20 g Oregano sušené
 - 500 g Sýr Ricotta
 - 150 g Roketa
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 750 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Olej olivový
 - 600 ml Omáčka na těstoviny
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 137.6 mg
 - Draslík 444.6 mg
 - Vláknina 13433.3 mg
 - Vitamín A 13433.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a rozložíme na 2 plechy potřené olejem tak, aby se navzájem neslepily, a opatrně je zakryjeme fólií.
 - 
                                2
Náplň: Všechny suroviny na náplň smícháme v míse. Náplň klademe do těstovinových mušlí lžičkou. Nesmíme je přeplnit, aby nepraskly.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme na malém ohni máslo, přidáme mouku a asi 1 minutu mícháme, až vznikne hladká zlatavá jíška. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, přivedeme k varu, až začne houstnout. Asi 1 minutu ji povaříme, odstavíme a vmícháme do ní sýr, bazalku, sůl a pepř.
 - 
                                4
Trochu sýrové omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Naplněné conchiglie rozložíme do omáčky, zalijeme zbývající omáčkou a zapékáme asi 30 minut, až omáčka zezlátne.
 - 
                                5
Do hotové omáčky na těstoviny přidáme oregano a krátce ji prohřejeme při střední teplotě. Omáčku rozdělíme do nahřátých talířů, do ní dáme zapečené conchiglie a povrch ozdobíme čerstvou bazalkou.