Havířova fazorka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 61 mg
 - Draslík 15.7 mg
 - Vláknina 3124 mg
 - Vitamín A 3124 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat.
 - 
                                2
V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme.
 - 
                                3
Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme.