Dušený lilek s jogurtem
Suroviny
- 120 g Jogurt bílý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 4 ks Lilek
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 4.2 mg
 - Draslík 747.3 mg
 - Vláknina 22832.5 mg
 - Vitamín A 22832.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky očistíme a nakrájíme na kousky. Kokos rozvaříme, cukr necháme rozpustit v octě. Česnek utřeme, feferony nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Kousky lilku vložíme do rozpáleného oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferony, zázvor, ochutíme solí a dusíme.
 - 
                                3
Když je lilek téměř měkký, zalijeme rozšlehaným jogurtem, kokosovým mlékem a oslazeným octem. Cca 10 minut dodusíme a podáváme.