Kuřecí polévka s těstovinami capellini
Suroviny
- 120 g Kuřecí prsa
 - 360 g Kuřecí křídla
 - 120 g Celer řapíkatý
 - 24 g Tymián čerstvý
 - 120 g Těstoviny Capellini
 - 360 g Kuřecí krk
 - 0.01 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 1.2 ks Cibule
 - 1.2 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1.2 ks Bobkový list
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 0.6 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 241.1 mg
 - Draslík 411.4 mg
 - Vláknina 6898.1 mg
 - Vitamín A 6898.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, přidáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Zatímco se polévka vaří, nakrájíme si nadrobno petrželku. V misce si rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a petrželku. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nalijeme do ní 1/2 této hmoty. Měli bychom z ní udělat placku, kterou budeme asi 3 minuty zahřívat, do ztuhnutí. Poté dáme placku na talíž a uděláme druhou ze zbytku vajíček.
 - 
                                3
Přidáme do polévky těstoviny a vaříme asi 5 minut.
 - 
                                4
Vaječné placky nakrájíme na menší nudličky, které nakonec použijeme na ozdobení polévky. Polévku ještě dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.
 - 
                                5
Vývar kuřecí [42660]:
 - 
                                6
Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit cca 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.