Celozrnný chléb se směsí semínek z domácí pekárny
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 30 g Droždí
 - 100 g Mouka žitná celozrnná
 - 400 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Slunečnice - semena
 - 1 polévková lžíce Dýňová semínka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 302 mg
 - Vláknina 24835.5 mg
 - Vitamín A 24835.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechna semínka v misce smícháme a lehce osmahneme nasucho na rozehřáté pánvičce.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme oba druhy mouku smíchané s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
 - 
                                4
Když pekárna zvukovým signálem oznámí, že máme přidat přísady - případně 5 minut před koncem cyklu hnětení - přisypeme do těsta opražená semínka.
 - 
                                5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.