Kančí plátky zapečené se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 678 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 871.5 mg
 - Vláknina 20946.7 mg
 - Vitamín A 20946.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, houby nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Houby s jablky promícháme se zelím. Pekáček vymažeme sádlem, na dno nasypeme polovinu zelné směsi, na ni vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a zakryjeme druhou polovinou zelné směsi. Pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Pokud možno nepodléváme. Maso i zelí pustí dostatek šťávy.
 - 
                                2
Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.