Taštičky s kachním masem a zeleninou
Suroviny
- 200 g Řeřicha
 - 450 g Kachní prsa
 - 200 g Zelí čínské
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Salát ledový
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Rýžový papír
 - 4 dl Voda pitná
 - 6 dl Bujón slepičí
 - 1 dl Pasta Sambal Oelek
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Ocet malinový
 - 1 polévková lžíce Olej chilli
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 4 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1181 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 87.6 mg
 - Draslík 847.1 mg
 - Vláknina 4942.3 mg
 - Vitamín A 4942.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní prsa bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V menším hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujon, vložíme do něj maso a pomalu ho vaříme 15 minut.
 - 
                                2
Plátky rýžového papíru dáme do misky s vodou, aby byly vláčné. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme a necháme salát v sítu okapat.
 - 
                                3
Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky, které přidáme k zelí. Jarní cibulku s česnekem očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na proužky, česnek posekáme. Bazalku a koriandr omyjeme a pokrájíme na nudličky. Uvařené maso vyjmeme sítem a s pokrájenou zeleninou a bylinkami přidáme k zelí. Zeleninu s masem ochutíme malinovým octem, sójovou a rybí omáčkou. Vše důkladně promícháme. Piniové oříšky osmažíme dozlatova v suché teflonové pánvi a přidáme je do mísy k salátu. Ještě ho pokapeme chilli olejem a sezamovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme. Omyjeme řeřichu, necháme ji okapat a rozložíme ji na talířky.
 - 
                                4
Rozložíme listy salátu, do jednoho až dvou listů dáme masovo-zeleninovou náplň, zabalíme do závitku a takto připravený závitek zabalíme do rýžového papíru. Rýžové taštičky položíme na řeřichu. Ke každé porci podáváme malou mističku se sambalovou omáčkou.