Zapékané brambory s listovým špenátem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 930 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 1754.4 mg
 - Vláknina 18683.4 mg
 - Vitamín A 18683.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky silné přibližně 3 - 5 mm. Brambory v míse promícháme se solí, dobře omytý listový špenát dáme do síta, spaříme vroucí vodou (1,5litru) a pokrájíme na širší nudličky. Oloupaný česnek krájíme na tenké plátky, v hrnci rozehřejeme máslo, na něm krátce orestujeme špenát s česnekem (3 - 4 minuty), ochutíme solí, pepřem.
 - 
                                2
Do pekáče na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně položíme 1/2 špenátu, který pokryjeme 2/3 brambor. Na ně rozložíme zbytek špenátu a poslední vrstvu brambor. Vše zalijeme smetanou, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 - 220°C do zlatova přibližně 45 minut, podáváme horké.