Fazolová polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 1132.2 mg
 - Vláknina 16891.5 mg
 - Vitamín A 16891.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Namočené fazole uvaříme v neslané vodě téměř doměkka.
 - 
                                2
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, oloupaná nakrájená rajčata a společně dovaříme.
 - 
                                3
Z tuku, nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou z fazolí, povaříme a přidáme do polévky. Krátce povaříme a osolíme.
 - 
                                4
Nakonec do polévky přidáme sekanou petrželovou nať.