Polévka z rajčatové šťávy s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 272.3 mg
 - Vláknina 6780 mg
 - Vitamín A 6780 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky (nebo oprané krupky) uvaříme v osolené vodě doměkka. Umixujeme je nebo prolisujeme.
 - 
                                2
Potom ke vzniklé kaši přidáme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Vše osolíme, případně i osladíme.
 - 
                                3
Zvlášť na másle dusíme na kostičky nakrájená jablka. Přidáme je do polévky a promícháme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s toasty.