Vepřové kotlety grilované a pečené
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 793 mg
- Vláknina 3377 mg
- Vitamín A 3377 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat. 
- 
                                2Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít. 
- 
                                3Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        