Pstruh Piémontaise
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 34 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 117.2 mg
- Draslík 609.9 mg
- Vláknina 601.6 mg
- Vitamín A 601.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pstruha vykostíme, filety omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu. 
- 
                                2Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Do kastrolu k rybě přidáme 50 g másla, nadrobno pokrájenou cibuli, zalijeme vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme 6 minut, poté odstavíme a na kraji plotny necháme „dotáhnout“. 
- 
                                4Filety vyjmeme, přendáme je na nahřáté talíře a udržujeme v teple. 
- 
                                5Vývar zredukujeme na polovinu, vmícháme 100 g másla, vzniklou šťávou přelijeme filety. 
- 
                                6Podáváme posypané sekanou zelenou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        