Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 800 g Mrkev kořen
 - 600 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 špetka Muškátový květ
 - 1.2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 530 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 163.5 mg
 - Draslík 1058.4 mg
 - Vláknina 19666.8 mg
 - Vitamín A 19666.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, syrové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme.
 - 
                                2
Maso vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme plátky mrkve, muškátový květ, cukr a pod poklicí na mírném plameni dusíme za občasného míchání. Je-li třeba, podlijeme maso horkou vodou.
 - 
                                3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme maso.
 - 
                                4
K masu podáváme dobře očištěné a ve slupce uvařené brambory.