Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
Suroviny
- 200 g Brambory vařené
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 30 g Olej olivový
 - 80 g Pórek
 - 40 g Smetana 12% (konzumní)
 - 6 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 600 g Hovězí žebra
 - 80 g Cibulka jarní
 - 100 g Červená řepa sterilovaná
 - 40 g Rukola
 - 20 g Barbecue omáčka
 - 80 g Rajčata Cherry
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Džus višňový
 - 500 ml Vývar telecí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 1560 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 128.5 mg
 - Draslík 804 mg
 - Vláknina 7800 mg
 - Vitamín A 7800 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí žebra nasekáme na menší kusy, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Žebra vyjmeme, do hrnce přidáme rajčatový protlak, přilijeme telecí vývar, barbecue omáčku, džus, provaříme, vrátíme zpět žebra, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Vyjmeme maso a omáčku vyvaříme dohusta.
 - 
                                2
Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, trochu smetany, osolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, promícháme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Pórek nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, rajčátka rozkrojíme napůl, červenou řepu scedíme, rukolu natrháme na menší kousky, mladou mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, orestujeme, přidáme cibulku, pórek, krátce osmahneme, nakonec přidáme červenou řepu a rajčátka, promícháme, orestujeme a odstavíme.
 - 
                                4
Na talíře položíme kousky rukoly, na ně upravíme maso, doplníme kopečkem brambor, restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou.