Salát bramborový se pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pstruh uzený
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Brambory
  • 4 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 4 polévková lžíce Créme fraiche
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 1435.5 mg
  • Vláknina 6949.5 mg
  • Vitamín A 6949.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce společně s trochou česneku, rozmarýnu a tymiánu.

  • 2

    Teplé brambory oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na malé kostky a dáme marinovat do octa na 20 minut. Scedíme, smícháme brambory s nasekanou šalotkou, pažitkou, solí, pepřem a creme fraiche.

  • 3

    Salát podáváme s kousky uzeného pstruha.

Komentáře k receptu