Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem
Suroviny
- 9 g Sůl
 - 20 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 350 g Kuskus
 - 30 g Máta
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 30 g Koriandr čerstvý
 - 30 ml Olej olivový
 - 800 ml Vývar zeleninový
 - 20 ml Ocet vinný
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 5 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Jehněčí hřbet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 1025 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 136.8 mg
 - Draslík 769.2 mg
 - Vláknina 8813.1 mg
 - Vitamín A 8813.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme 2 hodiny uležet na chladném místě.
 - 
                                2
Marinované maso vložíme do pekáče a opečeme 3 minuty z každé strany. Podlijeme marinádou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 10 minut, několikrát podlijeme výpekem a po vypnutí maso zakryjeme a necháme v troubě odpočinout ještě 15 minut.
 - 
                                3
Zatím připravíme kuskus. Nasypeme celozrnný kuskus do mísy a zalijeme vroucím vývarem asi 1 cm nad kuskus. Zakryjeme a necháme 10 minut stát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a pepře a promícháme s na jemno nasekanými bylinkami.
 - 
                                4
Jehněčí maso nakrájíme na plátky, rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kopečkem kuskusu.