Citronový konfit podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 29.2 mg
 - Vláknina 1880 mg
 - Vitamín A 1880 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chemicky neošetřené, dobře omyté citrony nakrájíme na tenká kolečka, jadérka opatrně odstraníme a rozpůlíme stonek citronely.
 - 
                                2
V rendlíku zahřejeme vodu až k varu, přisypeme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme citronelu, 2-3 minuty povaříme, pak přidáme kolečka citronu a při nízké teplotě vaříme 8-10 minut. Po odstavení necháme vychladnout a kolečka citronu i s nálevem uložíme v neprodyšně uzavíratelné sklenici do chladničky, kde vydrží až jeden měsíc.
 - 
                                3
Citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, položit před dopečením na různé druhy masa a ryb, případně jako podklad brusinkového terčíku v klasické české svíčkové omáčce.