Těstoviny s rajčaty, cuketou a bylinkami
Suroviny
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Těstoviny Fusilli
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Cuketa
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Sýr Cottage
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Lučina delikátní smetanová
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1125 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 1 mg
 - Draslík 312.5 mg
 - Vláknina 10306 mg
 - Vitamín A 10306 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je přibližně 9 minut. Poté je slijeme, necháme v sítu okapat a pak je dáme zpět do hrnce, pokapeme je olivovým olejem, zlehka je promícháme a pod poklicí uchováme v teple.
 - 
                                2
Mezitím si očistíme stroužky česneku a omytou cuketu pokrájíme na malé kostičky. Z omytých snítek bazalky a rozmarýnu otrháme lístky. Petrželku pokrájíme nadrobno a odložíme si ji zvlášť.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozkrojené stroužky česneku, krátce je orestujeme, přidáme kostičky cukety a restujeme je společně s česnekem asi 2 minuty, pak česnek vyjmeme a k cuketě přidáme konzervovaná loupaná rajčata. Ochutíme je solí, cukrem, pepřem, přidáme lístky bazalky, rozmarýnu a promícháme. Jakmile se rajčata prohřejí, přimícháme těstoviny. Pánev odstavíme z plotny, do těstovin s rajčaty zamícháme sýr a pánev na 3-4 minuty zakryjeme poklicí.
 - 
                                4
Na talířích těstoviny posypeme petrželkou a hned podáváme.