Dršťky na florentinský způsob
Suroviny
- 1000 g Dršťky vařené
 - 300 g Rajčata
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 ml Olej olivový extra panenský
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Feferony
 - 0.5 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 883 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 409.5 mg
 - Draslík 505.5 mg
 - Vláknina 6672.3 mg
 - Vitamín A 6672.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi 6 cm dlouhé proužky.
 - 
                                2
V hrnci ropálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme dršťky a společně restujeme. Po chvíli přidáme do hrnce oloupaná, na tenké plátky nakrájená rajčata a podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme ještě konzervovaná rajčata a nasekanou feferonku. Zvolna dusíme pod pokličkou. Když se voda částečně vyvaří, polévku podle chuti osolíme.
 - 
                                3
Při podávání ozdobíme každou porci hoblinkami parmezánu.