Husí játra s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1079 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 537.7 mg
 - Draslík 764.8 mg
 - Vláknina 27737.2 mg
 - Vitamín A 27737.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku dáme čočku, tymián, bobkový list a česnek, zalijeme vodou tak, aby čočka byla překrytá a vaříme na mírném ohni 25 minut. Zatím v jiném rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek a za stálého míchání orestujeme 10 minut. Zároveň také na pánvi opečeme nakrájenou slaninu dokřupava.
 - 
                                2
Když je čočka měkká, slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme tymián a bobkový list. Vmícháme do ní opečenou slaninu a orestovanou zeleninu, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečeme plátky jater 2 minuty z každé strany, na konci pečení osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Na střed talíře navršíme kopeček čočky a poklademe plátky opečených jater.