Husí játra s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 537.7 mg
- Draslík 764.8 mg
- Vláknina 27737.2 mg
- Vitamín A 27737.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku dáme čočku, tymián, bobkový list a česnek, zalijeme vodou tak, aby čočka byla překrytá a vaříme na mírném ohni 25 minut. Zatím v jiném rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek a za stálého míchání orestujeme 10 minut. Zároveň také na pánvi opečeme nakrájenou slaninu dokřupava.
-
2
Když je čočka měkká, slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme tymián a bobkový list. Vmícháme do ní opečenou slaninu a orestovanou zeleninu, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
-
3
Na pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečeme plátky jater 2 minuty z každé strany, na konci pečení osolíme a opepříme.
-
4
Na střed talíře navršíme kopeček čočky a poklademe plátky opečených jater.