Papriky dušené v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 726.8 mg
 - Vláknina 6508.3 mg
 - Vitamín A 6508.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 248.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, červené šalotky na kolečka a koktejlová cherry rajčata na půlky. Velké červené a žluté papriky zbavené stopek a semen pokrájíme na stejnoměrné proužky a otrháme lístky ze svazečku bazalky.
 - 
                                2
Ve větším hrnci doměkka opečeme česnek se šalotkou na 2 lžících olivového oleje. Přimícháme rajčata a vše za 45 minut svaříme na hustou omáčku, kterou pak osolíme a okořeníme pepřem.
 - 
                                3
Mezitím si v jiném hrnci na 2 lžících olivového oleje opečeme paprikové proužky. Několik minut je zahříváme a pak podlijeme červeným vínem a dusíme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Přidáme rajčatovou omáčku, většinu bazalky a dalších 30 minut spolu vaříme. Podle chuti osolíme a opeříme a směs rozdělíme na misky.
 - 
                                4
Pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbylou bazalkou a servírujeme.