Těstoviny s klobásovými kuličkami
Suroviny
- 40 g Anglická slanina
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 8 g Petržel - nať
 - 20 g Citronová kůra
 - 300 g Klobása uzená
 - 400 g Těstoviny Linguine
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1200 ml Voda pitná
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1480 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 404 mg
 - Draslík 107.4 mg
 - Vláknina 1493 mg
 - Vitamín A 1493 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Měkčí klobásu rozkrojíme, vybereme masovou směs a vytvoříme z ní malé kuličky. Slaninu nakrájíme na nudličky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Do misky vložíme žloutky, přilijeme smetanu, přidáme strouhanou citronovou kůru, polovinu parmezánu, petrželku a rozšleháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásové kuličky a osmahneme ze všech stran. Přidáme slaninu, orestujeme, přidáme těstoviny, zalijeme žloutkovou směsí, osolíme, opepříme, promícháme, necháme 2 minuty prohřívat, aby směs trochu zhoustla a odstavíme.
 - 
                                4
Těstoviny s kuličkami upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.