Makarony s koňakovou rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 273.2 mg
  • Vláknina 6027.8 mg
  • Vitamín A 6027.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Z očištěných cibulek odkrojíme několik koleček a necháme je stranou, zbylou cibuli nasekáme a opékáme na másle asi 5 minut. Přilijeme koňak, přidáme rajčata a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.

  • 2

    Omáčku podáváme k vařeným makaronům.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme kolečky cibule.

Komentáře k receptu