Brambory s mozzarellou a sušenými rajčátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 150 g Mozzarella
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 36.4 mg
  • Draslík 851.3 mg
  • Vláknina 11682.2 mg
  • Vitamín A 11682.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1cm silné. Zelné listy (8-12 ks) vložíme na 5 minut do vařící vody, zchladíme a necháme okapat.

  • 2

    Sušená rajčata najemno nakrájíme a promícháme s nastrouhaným sýrem, tymiánem, solí, pepřem a olejem.

  • 3

    Polovinu listů rozložíme a střídavě na ně klademe plátky brambor a na tenké plátky nakrájenou mozzarellu. Okraje musí zůstat volné. Na brambory naneseme směs oleje a rajčat a přikryjeme druhým zelným listem. Spodní a horní list spojíme párátkem.

  • 4

    Pokrm grilujeme na roštu při mírné teplotě asi 15 minut.

Komentáře k receptu