Tortellini v polévce minestrone
Suroviny
- 250 g Těstoviny Tortellini
 - 750 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cuketa
 - 0.25 ks Kapusta hlávková
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Petržel - nať
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 186 g
 - Sodík 1343 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 9.4 mg
 - Draslík 1573.2 mg
 - Vláknina 19544.2 mg
 - Vitamín A 19544.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a omyjeme, mrkev, celer a cuketu nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a kapustu na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu osmahneme na oleji, přilijeme vývar a povaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Tortellini uvaříme podle návodu, scedíme je, propláchneme studenou vodou a po okapání je přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme petrželkou.