Lilkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 399.1 mg
 - Vláknina 9305.4 mg
 - Vitamín A 9305.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                2
Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme.
 - 
                                3
Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.
 - 
                                4
Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou.