Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 457.7 mg
  • Draslík 713.6 mg
  • Vláknina 7500 mg
  • Vitamín A 7500 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, prolisujeme a přidáme vařící mléko a žloutky. Vymícháme hustou kaši.

  • 2

    Dvě třetiny kaše urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Ze zbylé kaše pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kaši hnízdečka a do každého rozklepneme vejce. Osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu