Dýně po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 2574.1 mg
 - Vláknina 7868 mg
 - Vitamín A 7868 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.6 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kousky asi 5cm dlouhé a silné 1-2cm.
 - 
                                2
Dužinu vložíme do osolené vařící vody, do níž jsme přidali 2 lžíce octa a vaříme ji doměkka.
 - 
                                3
Strouhanku osmažíme na másle, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Okapanou dýni rozložíme na mísu a posypeme ji smaženou strouhankou a sekaným koprem.