Bílý a zelený chřest s kerblíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 31.3 mg
 - Draslík 1316.3 mg
 - Vláknina 16555 mg
 - Vitamín A 16555 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.7 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest kuchyňsky upravíme, bílý chřest dáme vařit do slané vody s kouskem másla asi na 5 minut. Přidáme zelený chřest a vaříme dalších 7 minut. Dýňová semínka opražíme nasucho, smícháme s olejem a se zakysanou smetanou a rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a cayenským pepřem. Vmícháme kerblík.
 - 
                                2
Podáváme s opečenými brambůrky.