Z tofu tempura
Suroviny
- 125 g Cuketa
 - 125 g Kukuřice cukrová
 - 125 g Mrkev kořen
 - 125 g Pórek
 - 225 g Sýr sójový - Tofu
 - 225 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 ks Lilek
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 hrnek Olej rostlinný
 - 5 polévková lžíce Sherry brandy
 - 5 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1318 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 182 g
 - Sodík 795 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 583.2 mg
 - Vláknina 16863.2 mg
 - Vitamín A 16863.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 10.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu.
 - 
                                2
Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej.
 - 
                                3
Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu.
 - 
                                4
Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé.
 - 
                                5
Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu.
 - 
                                6
Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor.
 - 
                                7
Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou.