Osvěžující okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 234 mg
  • Vláknina 625 mg
  • Vitamín A 625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou okurku nakrájíme na plátky, které upravíme na servírovací míse.

  • 2

    V misce smícháme cukr, sůl, rýžový vinný ocet a horkou vodou přelijeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Poté necháme vychladnout. Okurkové plátky přelijeme zálivkou.

  • 3

    Na tenké plátky nakrájíme šalotku a posypeme okurkový salát.

  • 4

    Salát dáme vychladit a poté podáváme.

Komentáře k receptu