Hříbky zapečené s pórkem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 988 mg
  • Vláknina 8139.8 mg
  • Vitamín A 8139.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné bílé části pórku nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné houby nakrájíme na kousky a osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený pórek.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu